Wanneer een auto totaal is versleten of total los is wil het niet zeggen dat het wrak niets meer waard is. Zeker in de autohandel is hergebruik iets wat men al jaren doet. Een sloopauto heeft misschien nog wel een goede stoel of een koplamp die iemand anders zeker kan gebruiken. Een sloopauto heeft dus altijd nog wel iets van waarde. Het recyclen neemt steeds serieuzere vormen aan. Van oude autobanden en andere kunststoffen worden weer bijvoorbeeld regenjassen gemaakt.

Een transparante taxatie

Autodirectdeal is transparant in het geven van de offerte voor een sloopauto. Via het menu kan online het kenteken worden ingevoerd om een snelle offerteprijs te krijgen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een taxateur die persoonlijk langskomt om de auto te taxeren. Het voordeel van Autodirectdeal is dat de zaken vlot afgehandeld kunnen worden waardoor het geld ook snel op de bankrekening staat. Een duidelijke taxatie laat zien wat de mogelijkheden zijn van een sloopauto. Ieder wrak is verschillend vandaar dat een taxatie interessant kan zijn.

Van taxatie tot ophaalservice

De waarde van een sloopauto wordt uiteindelijk bepaald door de taxateur. De ene auto is misschien uitgebrand waar de andere auto misschien tot op de draad is versleten. Wanneer een auto een frontale botsing heeft gehad zijn de banden misschien nog wel goed uit de strijd gekomen om nog een keer ergens anders te worden gebruikt. Heel wat spiegels en antennes van auto’s vinden op deze manier nog een tweede of een derde leven. Kortom een sloopauto heeft altijd nog wel iets van waarde.

Prettig afscheid nemen van de auto

Wanneer er jaren met plezier van een auto gebruik is gemaakt kan het afscheid nemen lastig zijn. Auto’s zijn gebruiksvoorwerpen die gaan verslijten vanaf het moment van het bezitten ervan. Bij het aanschaffen wordt niet stilgestaan dat de auto ook weer een keer weg zal moeten. Een sloopauto stil laten staan is voor niemand goed en milieudiensten zijn happig op olielekkages. Wanneer de auto niet meer kan worden gebruikt en kan worden verkocht aan Autdirectdeal doet het afscheid nemen van het trouwe vervoermiddel minder zeer. Hergebruik is een belangrijke zaak.